Beroepskeuzetest

Twijfel je over je beroepskeuze?

Wil je jouw carrière een nieuwe richting geven maar weet je niet welk beroep het best bij jou past?

Ontdek met beroepskeuzetest The Job Matcher in welke beroepen jouw persoonlijkheid tot zijn recht komt en vind het beroep van jouw leven!

Welk beroep past bij mij?

Ben je op zoek naar een nieuw beroep, maar kan je het bos door de bomen niet meer zien tussen duizenden vacatures? Of ben je ontevreden in je huidig beroep, maar heb je maar heb je helemaal geen idee welk beroep wel bij jou past? Een beroepskeuzetest geeft je inzicht welke sectoren en beroepen het beste aansluiten bij jouw talenten en persoonlijkheid. En dat helemaal gratis!

Beroepskeuzeadvies met beroepentest

Hoe werkt beroepskeuzetest The Job Matcher?

De beroepskeuzetest The Job Matcher bestaat uit een uitgebreide vragenlijst die peilt naar wie jij bent, wat jouw vaardigheden en talenten zijn en welke waarden jij belangrijk vindt. Op deze manier matchen wij jouw competenties met de huidige arbeidsmarkt. Bovendien krijg je een concrete lijst met 10 beroepomschrijvingen en suggesties van beroepenwebsites met bedrijven die vacatures met betrekking tot deze beroepen aanbieden. Zo kan jij op basis van dit beroepskeuzeadvies ook werkelijk actie ondernemen om jouw droomberoep binnen te halen.

 

Jouw droomberoep daadwerkelijk binnenhalen?

Weet je niet hoe je aan de zoektocht van je droomberoep moet beginnen? Of heb je na het afnemen van deze test nog nood aan beroepskeuzeadvies? Dan helpen onze beroepskeuzeadviseurs je met plezier verder. Vraag vrijblijvend een gratis infogesprek aan en onze beroepskeuzeadviseurs geven je alle informatie over het starten van een loopbaantraject van jouw keuze.

Hoe werkt een beroepskeuzetest?

Een beroepskeuzetest kan je helpen om de juiste beroepskeuze te maken. Maar hoe werkt zo’n beroepskeuzetest?

  • Start de beroepskeuzetest en vul je informatie in. Zo kunnen wij je achteraf jouw resultaten van de beroepskeuzetest bezorgen.
  • Vul onze uitgebreide vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Zo krijgen wij het beste beeld van jouw waarden, competenties en talenten.
  • Na het invullen van de beroepskeuzetest matcht ons geavanceerd beroep matchingmechanisme jouw antwoorden met de huidige arbeidsmarkt.
  • Je ontvangt meteen na afronding van de beroepskeuzetest een lijst met 10 beroepen en suggesties voor websites die deze beroepen aanbieden. Zo geraak jij geïnspireerd door concrete beroepen op de arbeidsmarkt die perfect aansluiten bij jouw waarden, competenties en talenten. Op deze manier kan je de perfecte beroepskeuze maken.
  • Toch nog hulp nodig bij het maken van de juiste beroepskeuze? Vraag om een gratis intakegesprek en onze beroepskeuzeadviseurs helpen je met plezier verder met beroepskeuzeadvies.

De beroepskeuzetest duurt ongeveer 10 minuten.

Gratis beroepskeuzetest

Waarom is deze beroepskeuzetest gratis?

Onze beroepskeuzetest is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. Maak je geen zorgen, na het invullen van de beroepskeuzetest ben je ook niet gebonden aan bepaalde voorwaarden. We vragen enkel om jouw gegevens om je achteraf testresultaten op maat van jouw antwoorden door te sturen.

 

Beroepskeuzetest voor iedereen

Het uiteindelijke doel van deze beroepskeuzetest is om iedere persoon, jong of oud, te inspireren tijdens hun zoektocht naar hun droomberoep & -carrière. Of je nu al dan niet hebt verder gestudeerd, je al tonnen werkervaring achter je kiezen hebt of net van de schoolbanken komt of je net ontslagen bent of gewoon iets anders wil. Onze missie os om zoveel mensen een eerste beeld te geven van waar hun talenten en competenties het best matchen op de arbeidsmarkt. Wij willen zoveel mogelijk bijdragen aan optimale inzet van talent in verschillende beroepen en verhoogd werkplezier voor iedere werknemer. Deze beroepentest is dus voor iedereen die op zoek is naar frisse inspiratie voor zijn of haar loopbaankeuze.

Betrouwbare beroepskeuzetest

De beroepskeuzetest The Job Matcher heeft een hoge betrouwbaarheid. De beroepentest werd ontwikkeld in samenwerking met onze samenwerkingspartner The Job Coach, een netwerk van professionele gecertifieerde loopbaancoaches verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. De test wordt ook ondersteund door een uitgebreide marktstudie van KantarTNS. Bovendien wordt de achterliggende jobmatching mechanisme van deze beroepskeuzetest permanent geoptimaliseerd op basis van nieuwe marktdata.

Deze beroepskeuzetest is indicatief en vormt vaak een startpunt van een jobcoachingtraject op maat bij onze partner The Job Coach. Zij bieden individuele loopbaanbeheleidingstrajecten waarbij zij je kunnen helpen in jouw beroepskeuze, afgestemd op jouw specifieke functieprofiel en behoeften. Heb je hierin interesse? Vraag gerust een vrijblijvend infogesprek aan.

Heb je toch nog vragen over onze beroepskeuzetest? Aarzel niet om ons te contacteren via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@thejobmatcher.be.