Welk beroep past bij mij?

Ben je op zoek naar een (nieuw) beroep, maar heb je geen idee welke beroepen het best aansluiten bij jouw talenten en persoonlijkheid?

Doe de gratis beroepskeuzetest en ontdek welke beroepen écht bij jou passen.

Welk beroep past bij mij? Doe de gratis test

Om een beroep te vinden die bij je past is het belangrijk om kritisch op zoek te gaan naar een beroep dat bij je persoonlijkheid past. Hierdoor zal je gelukkiger en succesvoller zijn dan wanneer je een beroep uitoefent dat niet bij je past.

Maar hoe weet je welk beroep bij je persoonlijkheid past? Door de beroepskeuzetest The Job Matcher in te vullen krijg je een overzicht van welke beroepen en sectoren het best bij jou passen. Hierbij houdt onze beroepentest niet enkel rekening met je persoonlijkheid, maar ook met je competenties en waarden. Zo vind jij een beroep dat werkelijk bij jou past.

Ontdek welk beroep bij jou past via een beroepskeuzetest

Welk beroep past bij mij test

Door middel van uitgebreide vragenlijst leiden wij jouw competenties en waarden af. Hierbij is het belangrijk om niet te veel na te denken, eerlijk te antwoorden en af te gaan op je gevoel. Nadien koppelt The Job Matcher jouw resultaten meteen aan de praktijk. Je ontvangt direct na het invullen van de beroepskeuze test 10 beroepsomschrijvingen die perfect aansluiten bij jouw talenten en competenties. Bovendien geven wij suggesties van jobwebsites met bedrijven die relevante vacatures aanbieden.

 

Hoe werkt een beroepskeuzetest?

Een beroepskeuze test houdt rekening met drie zaken: je waarden, competenties en talenten. Enkel zo kan je een wekelijk antwoord krijgen op de vraag: “welk beroep past bij mij?”. Om de werking van een beroepentest te begrijpen is het belangrijk om te weten wat deze begrippen inhouden:

  • Waarden zijn alle zaken die jij het meest waardevol vindt. Het zijn je overtuigingen waarnaar je toe wil streven. Voorbeelden zijn: respect, vrijheid, gelijkheid, …
  • Competenties zijn de vaardigheden en kennis die we hebben verworven. Dit zijn niet onze aangeboren talenten, maar het zijn de vaardigheden die je actief zelf hebt ontwikkeld.
  • Talenten zijn de eigenschappen die je van nature goed kan. Ze zijn aangeboren en het zijn de zaken waar je energie uit haalt om ze te doen.

 

Beroepentest The Job Matcher

Dankzij de uitgebreide vragenlijst in onze beroepskeuzetest krijgen wij inzicht in wat je talenten, waarden en competenties zijn. Maar hoe werkt dat precies?

  • Start de beroepskeuzetest.
  • Vul de uitgebreide vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Houdt hierbij rekening hoe je werkelijk bent en niet hoe je zou willen zijn. Enkel zo krijgen wij het beste beeld over wat je competenties, talenten en waarden zijn. De beroepentest duurt ongeveer 10 minuten.
  • Na het invullen van de vragenlijst matcht ons beroepmatching mechanisme je antwoorden met de huidige arbeidsmarkt.
  • Je ontvangt meteen een overzicht met beroepen die het best bij jou passen en links naar beroepenwebsites die deze beroepen aanbieden.

Vind het beroep dat bij jou past

loopbaanbegeleiding

Na het invullen van de test zal je dus een antwoord krijgen op de vraag ‘welk beroep past bij mij?’. Nadien is het aan jou om te bekijken wat je hier praktisch mee kan doen.

Indien je niet weet welke concrete stappen je moet nemen voor een succesvolle carrièreswitch, is een loopbaanbegeleidingstraject misschien iets voor jou. Samen met een beroepskeuzeadviseur in jouw buurt bekijk je de mogelijkheden en vind je het beroep dat bij jou past. Vraag vrijblijvend een gratis infogesprek.