Talententest

Vraag jij je soms af waar je echt goed in bent?

Dan ben je je waarschijnlijk niet bewust van je talenten.

Een talententest is dan de ideale manier om jouw talenten te ontdekken en inzicht te krijgen in welke jobs het best bij je talenten passen.

Ontdek je talenten met The Job Matcher

Veel mensen denken onterecht dat ze over geen talenten beschikken. Dit is jammer want iedereen heeft unieke talenten. Het enige wat je hoeft te doen is ontdekken wat deze zijn. Een talententest is hiervoor ideaal. Het geeft je een inzicht over wat jouw aangeboren eigenschappen zijn en helpt je bepalen wat je ermee kan doen.

 

Wat zijn talenten?

Maar wat is juist een talent? Een talent is iets wat je van je geboorte meekrijgt. Het is iets wat in je zit en waar je vaak niet over moet nadenken om het goed te doen. De ene is een natuurlijk leider terwijl de andere geboren is om voor andere mensen te zorgen.

Een talent moet je niet verwarren met je competenties. Dit zijn vaardigheden die je verwerft door opleiding en (werk)ervaring en kan je steeds beter in worden. Een talent is iets wat je niet kan aanleren maar deel uitmaakt van wie je bent.

Waarom een talententest?

Weten wat je talenten zijn is een goede eerste stap, maar weten hoe je deze talenten kan inzetten is essentieel voor een succesvolle carrière. De intentie van talententest The Job Matcher is om ieders talenten volledig tot hun recht te laten komen. Daarom krijg jij na het invullen van de test niet enkel een overzicht van jouw talenten maar ook meteen een overzicht met jobbeschrijvingen die het best bij jouw talenten passen.

Een talententest helpt je dus bij de zoektocht naar de job waar jij gemaakt voor bent en kan doen ook wat je écht graag wil doen. Als je tijdens je carrière je talenten kan benutten en ontwikkelen zal je steeds met meer goesting gaan werken. Zo creëer jij het gevoel dat je geen dag meer hoeft te werken, wat zorgt voor meer productiviteit, motivatie en een gelukkiger leven.

Talenten ontdekken test

Talententest The Job Matcher helpt jou bij het vinden van jouw unieke talenten. De talententest bestaat uit een vragenlijst van 10 minuten, waarbij je aanduidt welke uitspraken het meest en minst op jou van toepassing zijn. Uit jouw antwoorden leiden we jouw talenten af en ontdek je vaak dat je over talenten beschikt waar je vaak nog niet aan gedacht had.

The Job Matcher matcht jouw talenten ook met 300 jobs op de huidige arbeidsmarkt. Meteen na de test ontvang je 10 jobomschrijvingen die het best bij jou talenten passen. De talententest helpt je dus niet enkel in het achterhalen wat jouw talenten zijn, maar ook in het bepalen van jouw ideale carrièrepad.

 

Werking talententest

Hoe werkt een talententest juist? We leggen je dit graag uit:

  • Start de talententest.
  • Vul de uitgebreide vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Zo krijgen we een goed beeld over wat je talenten zijn. De test duurt zo’n 20 minuten.
  • Je ontvangt onmiddellijk resultaat. Bovendien zorgt ons uitgebreid job matchingmechanisme ervoor dat je talenten gematcht worden met de huidige arbeidsmarkt. Zo krijg je meteen een overzicht welke jobs het best bij je talenten passen.

Wat doen met de uitslag van de talententest?

Je hebt de uitslag van de talententest ontvangen? Goed, maar wat nu? In het beste geval matchen de resultaten met wat je in het dagelijkse doet en hoef je geen actie te ondernemen. Soms is dat echter niet het geval. Dan kan je erover nadenken om een andere job te zoeken die beter bij jouw talenten aansluit.

Weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen en heb je hulp nodig bij het maken van succesvolle carrièreswitch? Dan is loopbaanbegeleiding misschien wel iets voor jou. Samen met een loopbaancoach in jouw buurt ga je op zoek naar die job waar jij jouw talenten volledig kan ontplooien. Vraag vrijblijvend om een gratis intakegesprek.