Welke job past bij mij?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) job, maar weet je niet waar je moet beginnen?

Of haal je geen voldoening meer uit je huidige job en wil je graag weten welke jobs wel bij jou passen?

Met onze gratis Job Matcher test ontdek je welke jobs werkelijk bij jou passen!

Ontdek welke job het beste bij je past

Het kiezen van een job is één van de belangrijkste keuzes die je moet maken in je leven. Het merendeel van je leven breng je al werkend door. Het is dan ook belangrijk dat je iets doet waar je energie van krijgt en wat bij je persoonlijkheid past.

Maar hoe weet je nu welke job het best bij je past? Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je competenties, talenten en verwachtingen. Door de gratis Job Matcher test in te vullen matchen wij je competenties en talenten aan de huidige arbeidsmarkt en ontdek jij welke jobs bij jouw persoonlijkheid passen.

Hoe werkt een job test?

Door middel van The Job Matcher leiden we je competenties en waarden af. Dit matchen we met 300 jobs op de arbeidsmarkt en de competenties die hiervoor nodig zijn. Na 10 minuten krijg je van ons de tien jobmogelijkheden die het best bij je persoonlijkheid en talenten passen!

 

Match je job met jouw talenten

Dankzij ons geavanceerd jobmatching mechanisme krijg je dus onmiddellijk na het invullen van de jobtest een overzicht van welke jobs het best bij jou passen. Hierbij adviseren we elke vraag zo eerlijk mogelijk in te vullen. Zo krijg je het beste antwoord op je vraag: “Welke job past bij mij?

 • Start de test en vul je gegevens in. Geen zorgen, wij gebruiken deze gegevens  alleen om jouw testresultaten nadien opnieuw te bezorgen.
 • Vul onze uitgebreide vragenlijst in. Hierbij is het belangrijk om zo eerlijk mogelijk te antwoorden, en niet de meest "gewenste" antwoorden te kiezen. Enkel zo kunnen wij bepalen welke jobs werkelijk bij jou passen. De test duurt ongeveer 20 minuten.
 • Ons geavanceerd jobmatching mechanisme matcht jouw antwoorden met de huidige arbeidsmarkt.
 • Je krijg onmiddellijk een rapport met 10 beroepen die het best bij jouw waarden, talenten en competenties passen. Bovendien krijg je een overzicht van jobsites die deze beroepen aanbieden.
 • Heb je nadien nog hulp nodig om de juiste job te vinden? Vraag gerust om een vrijblijvend infogesprek met een jobcoach in je buurt en we bekijken samen hoe we jou kunnen verderhelpen.

 

Gratis jobtest

Onze jobtest is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. Zowel jong en oud, hoog- en laagopgeleid, man en vrouw, we beschikken over een uitgebreide database van jobs in de arbeidsmarkt in veel sectoren. Op deze manier garanderen we dat je na het invullen van de test een goed beeld krijgt van welke jobs het best bij je passen.

Hoe weet ik via een jobtest welke job mij past?

Een jobtest kan je helpen om te ontdekken welke jobs bij je passen. Dankzij onze jobtest The Job Matcher krijg je inzicht in welke jobs het best bij jou passen. Dit kan jou zeker helpen met je zoektocht naar je ideale carrièrepad.

 

Wanneer past een job niet bij mij?

Vaak heb je zelf al wel het gevoel dat je job niet 100% bij jou past. Maar hoe komt dit? Er is sprake van een verkeerde jobkeuze wanneer de job die je uitoefent niet aansluit met je waarden, competenties en talenten. Dit wil niet per se zeggen dat je meteen van job moet veranderen als je aanvoelt dat je werk momenteel niet helemaal jouw ding is. Soms kan een kleine aanpassing in je jobomschrijving voldoende zijn.

 • Waarden zijn alle zaken die jij écht belangrijk vindt in het leven. Het zijn overtuigingen waar jij waarde aan hecht en die ook in je werkomgeving moeten terugkomen. Voorbeelden van waarden zijn: eerlijkheid, respect, vrijheid, gelijkheid, enzovoort.
 • Competenties zijn je vaardigheden en kennis die je doorheen de jaren hebt ontwikkeld, tijdens je studies of op de werkvloer zelf. Ze zijn niet aangeboren, maar je hebt ze actief zelf verworven.
 • Talenten zijn aangeboren eigenschappen waar je goed in bent en het meest energie uithaalt. Bekende talenten zijn voetballen, zingen of tekenen, maar talenten kunnen even goed omgaan met anderen, gevoel voor cijfers, leidinggevende capaciteiten, organisatietalenten, enzovoort zijn.

Onze jobtest houdt rekening met alledrie componenten. Dit is belangrijk omdat een job pas werkelijk bij je past wanneer deze aansluit bij zowel je waarden, competenties als talenten.

 

Waarom onze jobtest invullen?

 1. Uitgebreid scala aan jobs. Door The Job Matcher ontdek je jobs uit uiteenlopende sectoren waar je vaak nog niet aan gedacht had. In de test zijn namelijk meer dan 300 job beschrijvingen uit meer dan 20 sectoren gebundeld. Zo krijg je een uitgebreid scala aan jobmogelijkheden aangereikt zodat jouw talenten ten volle benut kunnen worden!
 2. Onafhankelijk advies. The Job Matcher koppelt een persoonlijkheids- en competentietest meteen aan de praktijk. Met een onafhankelijk testmechanisme van 20 minuten krijg je meteen 10 job omschrijvingen die goed bij jouw talenten en competenties passen. Ook vind je suggesties van jobwebsites terug met bedrijven die vaak vacatures met betrekking tot deze functies hebben.
 3. Jouw talent ten volle benut. De test verruimt je blik en helpt je in het bepalen van een lange termijn carrièrevisie. Ons doel is steeds om ieders talenten volledig tot hun recht te laten komen. Zo krijgt elke deelnemer de mogelijkheid om zijn/haar talent ten volle te benutten voor een maximale productiviteit, welzijnsverbetering en motivatie!

Hulp nodig bij het vinden van de job die bij je past?

loopbaanbegeleiding

Ben je na het afnemen van de test nog steeds niet helemaal uit welke job bij jou past?

Dan helpen onze jobcoaches je graag verder. Vraag vrijblijvend om een gratis infogesprek en ontdek welke job werkelijk bij je past.