Persoonlijke waarden test

Weten wat jouw persoonlijke waarden zijn, is belangrijk om te bepalen wat jij belangrijk vindt in het leven, zowel in je vrije tijd als op je job.

De persoonlijke waarden test The Job Matcher geeft je inzicht in wat jouw persoonlijke waarden zijn en wat je hiermee kan doen op de arbeidsmarkt.

Persoonlijke waarden

Wat zijn persoonlijke waarden?

Persoonlijke waarden zijn zaken die jij écht belangrijk vindt in het leven. Ze bepalen grotendeels jouw oordelen en waarom je wel of niet iets doet. Voorbeelden van persoonlijke waarden zijn respect, vrijheid, integriteit, rechtvaardigheid, verantwoordelijkheid, etc.

Je persoonlijke waarden zijn vaak zo vanzelfsprekend dat je waarschijnlijk nooit bij stilstaat bij wat je waarden juist zijn. Toch is dit belangrijk wanneer je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een nieuwe job. Je wilt tenslotte toch bij een bedrijf werken dat echt bij jou past? Het is daarom belangrijk om vast te stellen wat jouw persoonlijke waarden zijn én wat jij echt belangrijk vindt in het leven. Onze waardentest zal je helpen een beter beeld te vormen over welke jobs het best bij jouw persoonlijke waarden passen.

Waardentest

Waarom een persoonlijke waarden test?

Vaak zijn mensen zich niet bewust van wat hun persoonlijke waarden zijn en hebben ze het gevoel dat iets niet klopt in hun job. Dit is vaak te wijten aan een waardenconflict: jouw persoonlijke waarden matchen niet met de waarden van je job en/of bedrijf.

Een persoonlijke waarden test kan hierbij helpen. Het helpt je bij het bepalen welke zaken jij écht belangrijk vindt in het leven. Hierdoor kan jij actie ondernemen en ervoor zorgen dat deze waarden in je huidige job worden geïntegreerd of op zoek gaan naar een nieuwe job die wel bij jouw waarden past.

 

Hoe mijn persoonlijke waarden bepalen?

De professionele én gratis persoonlijke waarden test The Job Matcher is een onafhankelijk testmechanisme die jou helpt inzicht te krijgen in jouw persoonlijke waarden. Tijdens een uitgebreide vragenlijst wordt er achterhaald wat jij echt belangrijk vindt in het leven en in je carrière.

Meteen na het invullen van de test ontvang je een overzicht van jouw persoonlijke waarden en worden deze gelinkt aan functies in de huidige arbeidsmarkt. Je krijg je van ons 10 jobbeschrijvingen die het best aansluiten bij de persoonlijke waarden die jij belangrijk vindt in je job. Op deze manier word je ineens geïnspireerd met jobs die perfect aansluiten bij je persoonlijke waarden.

 

Hoe werkt een persoonlijke waarden test?

  • Start de persoonlijke waarden test.
  • Vul de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Zo krijgen wij een goed beeld van wat je persoonlijke waarden zijn. De waardentest duurt ongeveer 10 minuten.
  • Meteen na het invullen ontvang jij je resultaten. Bovendien zorgt ons geavanceerd job matchingmechanisme ervoor dat je persoonlijke waarden gematcht worden met de huidige arbeidsmarkt. Zo ontvang jij een overzicht met jobs die het best bij jouw persoonlijke waarden passen.

Gratis persoonlijke waarden test

Onze persoonlijke waarden test is volledig gratis en toegankelijk voor iedereen. Onze missie is om zoveel mogelijk personen een eerste beeld te geven van waar hun waarden het best matchen op de arbeidsmarkt. We willen hierdoor bijdragen aan een optimale inzet van werknemers in de arbeidsmarkt en een verhoogd werkplezier. Daarom bieden wij onze test voor iedereen gratis aan.

 

Betrouwbare waardentest

Onze persoonlijke waarden test werd gemaakt in samenwerking met onze partner The Job Coach. Zij bestaan uit een netwerk van professionele, gecertificeerde loopbaancoaches die jobcoaching aanbieden over heel Vlaanderen en Brussel. Daarnaast werd de test ontwikkeld op basis van een uitgebreide marktstudie van KantarTNS en wordt het achterliggende jobmatching mechanisme voortdurend geoptimaliseerd op basis van nieuwe marktdata.

Je persoonlijke waarden matchen met je job?

Je persoonlijke waarden matchen met je job?

The Job Matcher helpt je jouw blik te verruimen en te ontdekken welke jobs en sectoren het best bij je persoonlijke waarden passen. Na het invullen van de waarden test evalueer je of de waarden van je huidige job passen bij je persoonlijke waarden. Is dat niet het geval kan je jouw werkgever vragen om dit aan te passen of op zoek gaan naar een job waarbij jouw waarden wel tot hun recht komen.

Onze loopbaancoaches helpen je hier graag mee verder. Tijdens een professioneel loopbaanbegeleidingstraject ga je op zoek naar een job die perfect past bij jouw waarden. Vraag gerust een gratis infogesprek aan over ons succesvolle carrièreswitch-traject.