Klant bij The Job Coach? Start hier de test.
Match jouw talent met de arbeidsmarkt!
Klant bij The Job Coach? Start hier de test.

Blog

Filteren op jaar
2020

Waar is die pauzeknop?

Heel wat werknemers overwegen, net als Qmusic-presentator Sam De Bruyn, een carrièreswitch.

Waarom zijn video-calls altijd zo vermoeiend?

Aangezien we weer meer met z’n allen gaan thuis werken brengen we terug meer tijd door achter onze webcam. Zoom, Skype, Teams, Whatsapp,… welke tool gebruik jij vandaag om even met jouw collega’s te spreken en te overleggen?

Gratis loopbaanbegeleiding voor tijdelijk werkloze Gentenaars!

Woon jij in Gent en was je in juli, augustus of september minstens 1 dag tijdelijk werkloos? Goed nieuws dan want vanaf 1 oktober 2020 mag je gratis 4 uur professionele loopbaanbegeleiding volgen!

Balanceren kan je leren!

Een kwart van de werkende Belgen ervaart stress op of door het werk. Bij vrouwen loopt dat cijfer op tot een derde. Een belangrijke reden daarvoor is een verstoorde balans tussen werk en privé.  

7 tips om succesvol te solliciteren in coronatijd

Wanneer je in volle coronatijd op zoek bent naar een job, dan gaat dat wellicht gepaard met een extra dosis onzekerheid. “Begrijpelijk, maar nergens voor nodig”, aldus jobcoach Greet Vandevoort: “Rekruteerders hebben nu meer tijd dan ooit en er zijn minder concurrenten op de arbeidsmarkt”. Krik je CV dus alvast op want wij geven je 7 tips om nu te solliciteren.

6 signalen die je ontslag kunnen verraden...

“Tenzij er sprake is van een economische noodsituatie, komt een ontslag zelden uit de lucht vallen. In de meeste gevallen gaan er waarschuwingen aan vooraf. En zo hoort het ook.” Toch licht Jobcoach Ilse Van Wijnendale enkele signalen toe die een alarmbel moeten doen afgaan.

I QUIT! Ontslag nemen doe je zo...

Je.hebt.het.gehad. De druk is te hoog, de flexibiliteit te laag, de collega’s zijn vervelend, het werk is eentonig... Kortom, je wil de handdoek in de ring gooien en je ontslag indienen. Maar, is dat wel zo verstandig in tijden van Corona? En hoe pak je dit goed aan? Jobcoach Mie Lanslots: “Een crisis kan op werkvlak ook voor opportuniteiten zorgen...”

Ontslagen in tijden van Corona, wat nu?

5 do's & don'ts bij ontslag! Je job kwijtraken kan een traumatische ervaring zijn, en zeker in Coronatijd gaat het gepaard met veel onzekerheid en angst. “Het is een overlevingsreactie om zo snel mogelijk weer aan de slag te gaan”, aldus jobcoach en therapeute Nuria Mertens. “Toch ben je meer dan ooit gebaat met een adempauze. Elke crisis is een kans.”

Help! Wéér aan het werk tijdens Covid…

Wekenlang heb je thuisgezeten. Misschien heb je telewerk gecombineerd met preteaching en allerhande huishoudelijke klusjes. Misschien kan je niet wachten om straks eindelijk de deur uit te stappen en weer aan de slag te gaan (freeeeedom!). Maar... wat als je hélemaal geen zin hebt om opnieuw naar het werk te vertrekken? Wat doe je met die gevoelens van weerstand? En wat vertellen ze over jouw job? Jobcoach Claire Vanneste to the rescue: “Erken die gevoelens en onderzoek welke onderliggende behoefte ze willen blootleggen.”

Start je carrière vanuit uniek talent!

Meestal heb je als millennial hoge verwachtingen van je eerste job en werkgever, mede onder invloed van je omgeving. Hierdoor komt er veel druk op je job- of studiekeuze te staan, waardoor keuzestress, faalangst en perfectionisme de kop opsteken.

Opslag vragen doe je zo!

Heel wat mensen zijn bang om het gesprek aan te gaan. Daarom schreven we in samenwerking met vacature.com een artikel over hoe je best een salarisverhoging kan vragen. Uit onderzoek blijkt dat 53% van de Belgen bij een te laag loonvoorstel de sollicitatieprocedure liever stopzet in plaats van erover te onderhandelen! Eigenlijk komt het gewoon op aan om je goed voor te bereiden, te weten wat je wil en de juiste argumenten aan te halen.