Start de test
Match jouw talent met de arbeidsmarkt!
Start de test

Zijn opleidingen tijdverlies of nuttig?

19 april 2019

Wist je het al: volgens specialisten wordt het woord “afgestudeerd” binnen afzienbare tijd afgeschaft! In de wereld van vandaag is niemand namelijk ooit helemaal klaar met studeren. “In eender welke job of sector, verandert alles tegenwoordig zeer snel”, zegt Martine Meekers daarover. Zij is jobcoach en pedagoge van opleiding. “Als je niet blijft bijleren, riskeer je om zelf overbodig te worden.” Maar hoe vind je de opleiding die bij jou past, en die je vooruithelpt in je carrière of waardoor je een carrièreswitch kan maken?

De tijd dat je afgestudeerd was op je 18deof je 23steverjaardag is dus voorbij. Geen paniek, het betekent niet dat je diploma in de prullenmand moet. Maar waar het papiertje vroeger een bewijs was dat je voor het leven geschikt verklaarde voor een job, is het nu vooral een startpunt voor een nieuw leertraject. “Je kennis is snel achterhaald eens je begint te werken”, zegt Martine Meekers zonder blikken of blozen, “je moet op de hoogte blijven van veranderingen en innovaties in jouw sector of je kan niet meer mee. Dat geldt niet alleen voor de werknemers, maar ook voor de bedrijven trouwens. Bedrijven moeten ervoor zorgen dat hun medewerkers de competenties hebben om klaar te zijn voor de uitdagingen van de toekomst. Sommige jobs zullen verdwijnen en tegelijkertijd komen er nieuwe jobs die nieuwe skills vragen. Wie had bijvoorbeeld 10 jaar geleden gedacht dat er zoiets zou bestaan als een “social media manager” in een groot bedrijf?” 

Ben jij te oud om te leren?

Wie begint te duizelen bij alle nieuwlichterij kunnen we geruststellen: gelukkig zijn heel wat bedrijven zich bewust van het belang van opleidingen. Jobcoach Greet Vandevoort, die zelf jarenlang in het bedrijfsleven werkte als marketing manager, weet waarom. “Vooral de jonge generatie werknemers wil nu ook van bij de start weten welke ontwikkelingsmogelijkheden er zijn binnen een bedrijf. Heel wat ondernemingen hebben daarom een eigen opleidingspakket dat bij een aanwerving ook al meteen uitgespeeld wordt als een extra voordeel. Wat men soms vergeet in die bedrijven is dat de oudere werknemers die leiding moeten geven aan die goed getrainde jongeren, best ook mee evolueren of leren. In zo’n geval moet je dus als oudere werknemer wel assertief durven zijn en je behoefte aan opleiding uitspreken tegen je baas.”

Opleidingen zijn dus belangrijk op elk moment van je carrière. Ook wie voelt dat het tijd is om terug naar school te gaan om een nieuw beroep te leren, kan daarvoor steun krijgen van de VDAB. Op voorwaarde dat je een knelpuntberoep kiest, krijg je daarvoor namelijk een beschermd statuut als werkzoekende met uitkering. De lijst van de knelpuntberoepen vind je hier

Voor wie zijn job wil houden en een opleiding volgen, maar ertegen opziet om zijn baas te overtuigen heeft Martine Meekers een gouden tip. “Mensen zijn geneigd om alleen na te denken over wat een opleiding hen persoonlijk opbrengt, maar een baas overtuig je juist door uit te leggen wat jouw opleiding het bedrijf kan opleveren. Zet je dus eens in de schoenen van je werkgever en denk creatief na over wat het rendement van jouw nieuwe kennis of vaardigheid voor hen zou kunnen zijn. Je hoeft het niet te ver te zoeken. Soms is men al tevreden als jij belooft om zelf een training te komen geven over wat je in de opleiding hebt geleerd. Maar nog beter is het uiteraard als je kan aantonen dat de opleiding een impact zal hebben op de werkvloer of op de omzet.”

 

Kies voor jezelf!

Bij het woord “opleidingen”, denk je misschien in de eerste plaats aan lesdagen in een muffe vergaderzaal, of in een anonieme conferentieruimte van een hotel waar zogenaamde “hard skills” aangeleerd worden. Je leert een nieuw computerprogramma gebruiken, of je krijgt les over de functie van een nieuw technisch gadget. Daarnaast is er echter ook meer en meer aandacht voor zogenaamde “soft skills”. “Leiderschap is een typisch voorbeeld”, zegt Greet Vandevoort daarover. “Je kan op honderden verschillende manieren cursussen over leiderschap geven. Ik ken mensen die dansles zijn gaan volgen om op een andere manier leiding te leren geven, om meer te leren sturen. Het doet misschien wenkbrauwen fronsen als je ermee naar je baas stapt, maar als je de link kan leggen met wat je nodig hebt op je werk is het mogelijk dat je de ruimte krijgt om het te doen.” 

 

Oei, ik groei niet meer…

Werkgevers beseffen uiteindelijk ook meer en meer dat “ik groei niet meer”, of “ik sta stil in mijn job”, absolute motivatieremmers zijn op de werkvloer. “Daarom worden er langzamerhand meer opleidingen in persoonlijke ontwikkeling via bedrijven aangeboden”, zegt Martine Meekers. “En het gaat heus niet alleen over dingen die rechtstreeks prestatieverhogend zijn. Het welzijn van de werknemers is ook belangrijk voor het bedrijf en daarom is een cursus yoga of een gezamenlijk trainingsprogramma voor een loopwedstrijd zoals je dat ziet voor de 20 km van Brussel of de 10 miles in Antwerpen ook al relevant.” 

Een jobcoach kan je helpen de weg te wijzen naar opleidingen die jou zouden kunnen helpen om een nieuwe wending te geven aan je carrière. Want een opleiding kan echt wel meer zijn dan “een nieuw kunstje aanleren”, getuigt Greet Vandevoort uit eigen ervaring. “Zo wilde ikzelf dolgraag aan een coachingopleiding beginnen omdat ik voelde dat het nuttig zou zijn voor me, voor mijn ontwikkeling als mens, niet alleen in mijn functie. Maar in het bedrijf waar ik werkte wilden ze dat niet financieren. Ik heb toen voorgesteld om het zelf te betalen, maar vroeg van hen dat ik geen verlofdagen moest opnemen voor de cursus. Daar waren ze het gelukkig mee eens omdat ze ook begrepen dat wat ik zou leren in de cursus best nuttig kon zijn in mijn rol als leidinggevende.

Indien jij wil werken aan een succesvolle carrièreswitch of aan je personal branding, kunnen onze jobcoaches je helpen. Tijdens het succesvolle carrièreswitchtraject brengt een jobcoach jouw competenties en talenten in kaart en begeleidt hij/zij jou bij het vinden van de juiste opleiding. Ook kan jouw job coach je helpen bij je gesprekken met je werkgever omtrent je opleidingsplan. Je kan al onze job coachingtrajecten betalen met loopbaancheques, waardoor je slechts 10 euro per uur voor 8 uur job coaching betaalt. 

Lees ook:

 

 

Deel dit bericht