Job test

Je bent op zoek naar een (nieuwe) job, maar je bent er zelf nog niet aan uit welke job werkelijk bij jou past?

Dan is een job test misschien iets voor jou.

Door middel van een vragenlijst achterhalen wij jouw competenties en waarden. Binnen de 10 minuten krijg je tien jobmogelijkheden die perfect bij jou en jouw persoonlijkheid passen.

Ontdek welke job bij jou past

Door onze job test The Job Matcher krijg je inzicht in jouw talenten en welke waarden jij belangrijk vindt. Daarenboven ontdek je jobs uit de meest uiteenlopende sectoren, waar je vaak nog niet eens aan gedacht had. Door de job test in te vullen krijg jij een duidelijk en concreet overzicht van jobmogelijkheden zodat jij een job kan vinden die bij jou past en waar jouw talenten ten volle benut kunnen worden.

 

Waarom een job test invullen?

  • Je wordt geïnspireerd door concrete functies en jobmogelijkheden op de arbeidsmarkt die het beste passen bij jouw waarden, competenties en talenten.
  • Je krijgt informatie over wat deze jobs inhouden, op welke jobwebsites je vacatures voor deze jobs kan terugvinden en welke opleidingen relevant zijn om te volgen voor deze jobs.

Hoe werkt een job test?

In onze job test achterhalen wij door middel van een uitgebreide vragenlijst welke waarden voor jou het meest belangrijk zijn, wat jij belangrijk vind in jouw job en wat jouw vaardigheden en talenten zijn. Hieruit leiden we af wat jou echt motiveert in je job en matchen wij je resultaten aan de huidige arbeidsmarkt. Nadien krijg jij van ons tien jobmogelijkheden die het best bij jouw persoonlijkheid en talenten passen.

  • Start de job test.
  • Vul gedurende 10 minuten de vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Zo krijgen wij het beste inzicht wat jouw waarden, competenties en talenten zijn.
  • Onze jobmatching mechanisme matcht je antwoorden met de arbeidsmarkt. Je ontvangt onmiddellijk na afronding van de job test een overzicht met jobmogelijkheden en links

 

Basisbegrippen van een job test

Om de werking van een job test volledig te begrijpen, is het belangrijk dat je weet wat waarden, competenties en talenten zijn. We geven je graag hier meer uitleg over.

  • Waarden zijn je idealen waarnaar je toe streeft. Het zijn de zaken die jij het meest waardevol vindt. Dit kan bijvoorbeeld zijn: vrijheid, eerlijkheid, respect, …
  • Competenties zijn jouw kennis en vaardigheden. Je hebt deze jezelf aangeleerd en bent er actief mee bezig om deze te onderhouden. Competenties zijn niet aangeboren, maar heb je zelf ontwikkeld.
  • Talenten zijn aangeboren eigenschappen. Het zijn die zaken die je van nature goed kan en waar je weinig moeite mee hebt om ze goed te doen. Het zijn ook de zaken waar jij het meest energie uithaalt en waar je vaak niet eens over moet nadenken hoe je ze moet doen.

Een job test houdt rekening met alle drie begrippen. Op basis van een vragenlijst ontdekken we wat jouw waarden, competenties en talenten zijn. Onze geavanceerde job matchingmechanisme zorgt ervoor dat je antwoorden worden gematcht met jobs uit de arbeidsmarkt. Zo kunnen wij je nadat je de job test hebt ingevuld een overzicht met jobs bezorgen die perfect passen bij jouw waarden, competenties en talenten. Op deze manier vindt jij een job die werkelijk bij jou als persoon past.

Wat na een job test?

Een job test verbreedt je blik en vormt vaak het startpunt voor het bepalen van je carrièredoelstellingen op lange termijn. Wil je na het afnemen van de job test deze doelstellingen concreet realiseren, maar weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Onze jobcoaches helpen jou graag met het vinden van een concrete carrièrevisie op basis van jouw talenten, waarden en competenties.

Interesse? Vraag vrijblijvend om een gratis intakegesprek.