Competentietest

“Wat kan ik?”

Als je jezelf deze vraag stelt is een competentietest misschien iets voor jou. Door onze competentietest in te vullen, krijg je een overzicht van je beste competenties. En dat helemaal gratis! Bovendien matchen wij je competenties met de huidige arbeidsmarkt en de vaardigheden die hiervoor nodig zijn. Zo weet je welke jobs het beste bij jouw competenties passen.

Wat is een competentietest?

Zit jij met de vraag “wat kan ik?” en heb je geen idee waar jij in uitblinkt? Dan is een competentietest waarschijnlijk iets voor jou. Met de professionele én gratis competentietest The Job Matcher weet jij binnen de 20 minuten wat jouw kerncompetenties zijn.

Door te weten wat jouw competenties zijn, krijg je een inzicht van wat je sterke en zwakke kanten zijn. Zo kan jij op zoek gaan naar een job dat bij jou past en zal je sneller succesvol worden aangezien je een job uitvoert die bij je competenties aansluit. Bovendien kan je deze competenties meteen in de kijker zetten tijdens een functioneringsgesprek of sollicitatie.

Gratis competentietest

Onze competentietest is volledig gratis en helpt je inzicht te krijgen in wat je kan en wat je competenties of vaardigheden zijn. Zo krijg jij een beeld welke jobs het best bij je competenties passen en kan je dit toepassen bij je huidige carrière pad.

Hoe werkt een competentietest?

Door een competentietest in te vullen verruim je jouw blik en kan je competenties ontdekken waar je zelf niet meteen aan gedacht had. Het helpt je bij het bepalen van jouw lang termijn carrière pad en welke richting en functies het best bij jouw competenties passen.

De gratis competentietest The Job Matcher bestaat uit een uitgebreide vragenlijst waarbij je aanduidt welke uitspraken het meest en het minst op jou van toepassing zijn. Hieruit leiden wij af wat je kerncompetenties zijn en wat jij wel of niet goed kan. Het is belangrijk om elke vraag zo eerlijk aan te duiden en te vertrekken van hoe jij bent en niet hoe jij zou willen zijn.

Na het invullen van de competentietest krijg je een overzicht van je competenties. Bovendien krijg je meteen 10 jobbeschrijvingen die perfect bij jouw competenties passen.

 

Werking competentietest

  • Start de competentietest.
  • Vul de volledige vragenlijst zo eerlijk mogelijk in. Zo krijgen wij het beste beeld over je competenties. De competentietest duurt ongeveer 20 minuten.
  • Onze geavanceerd jobmatching mechanisme matcht je competenties met de arbeidsmarkt. Je krijgt meteen een overzicht van jobs die perfect bij je competenties aansluiten.

Wat met de uitslag van een competentietest?

Wat met de uitslag van een competentietest?

Nadat je de competentietest hebt ingevuld, weet je wat jouw belangrijkste competenties zijn en bij welke jobs deze in de huidige arbeidsmarkt aansluiten. Weet je niet goed wat je concreet met deze resultaten kan doen en heb je nog nood aan verdere begeleiding? Onze jobcoaches helpen je graag verder. Zij helpen je met het interpreteren met de resultaten van de competentietest en helpen je ontdekken wat de logische volgende stap is in jouw carrière. Vraag gerust een vrijblijvend en gratis infogesprek aan voor meer informatie.