Beroepentest

Wil je graag weten welk beroep het best bij jou past?

Of ben je ontevreden over je huidig beroep maar weet je niet welk beroep aansluit bij jouw competenties en persoonlijkheid?

Met de gratis beroepentest The Job Matcher ontdek je in welke beroepen jouw talenten ten volle benut kunnen worden.

Beroepskeuzetest - welk beroep past bij jou?

beroepentest

Beroepentest The Job Matcher helpt je inzicht te geven tot welke beroepen het best bij jou passen. Met een uitgebreide vragenlijst brengen wij jouw competenties in kaart en matchen wij deze met 300 beroepen en de vaardigheden die nodig zijn om deze beroepen uit te voeren. Zo ontdek jij binnen de 10 minuten in welke beroepen jouw talenten tot hun recht komen.

Met een beroepentest verruim je jouw blik en ontdek je beroepen uit de meest uiteenlopende sectoren waar je vaak nog niet aan gedacht hebt. Het doel van de beroepentest The Job Matcher is om de talenten van elke deelnemer volledig tot hun recht te laten komen zodat hij of zij een beroep vindt dat werkelijk bij hem of haar past.

Waarom is deze beroepentest gratis?

Onze beroepentest The Job Matcher is gratis omdat we iedereen de kans willen geven om de juiste loopbaan en beroep te kiezen. Of je nu hoog- of laag opgeleid, man of vrouw, jong of oud bent, onze beroepentest is geschikt voor iedereen. Meteen na het invullen van de beroepentest krijg je een overzicht met tien beroepen die het best aansluiten bij jouw persoonlijkheid. Op deze manier kan jij meteen op zoek gaan naar een beroep de perfect bij jou past.

Hoe werkt een beroepentest?

Bij het invullen van de beroepentest krijg je vragen met betrekking tot wat je leuk en minder leuk vindt, wie je bent, die inzicht geven tot jouw competenties en waarden, etc. Hierbij is het belangrijk dat je elke vraag zo eerlijk mogelijk invult. De test duurt ongeveer 20 minuten.

 

Je waarden, competenties & talenten matchen met de arbeidsmarkt

Onze beroepentest zal je waarden, competenties én talenten matchen met de huidige arbeidsmarkt. Daarom is onze beroepentest uniek, omdat het met alledrie deze componenten rekening houdt. Maar wat zijn dan juist je waarden, competenties en talenten? Om de werking van de beroepentest te snappen, is het noodzakelijk om de belangrijkste begrippen (waarden, competenties en talenten) te begrijpen. Hieronder een handig overzicht.

  • Waarden zijn alle zaken die jij waardevol vindt. Het zijn jouw overtuigingen en idealen waar jij naartoe streeft. Voorbeelden van waarden zijn gelijkheid, respect, vrijheid, eerlijkheid, …
  • Competenties zijn jouw kennis en vaardigheden. Competenties zijn m.a.w. dus niet aangeboren, maar heb je gecreëerd door er actief aan te werken. Met voldoende doorzettingsvermogen kan je de meeste zaken wel leren en zal je dus je best ervoor doen. Competenties vloeien dus niet natuurlijk uit jou voort maar moeten worden ontwikkeld .
  • Talenten zijn bijzonder goede eigenschappen die natuurlijk zijn aangelegd. Het zijn die kenmerken die van nature in ons denken en handelen sterk zijn ontwikkeld en waaruit jij energie haalt. Talenten maken jou uniek en kan je niet zelf ontwikkelen. Ze zeggen dus niets over jouw potentieel. Ze worden pas optimaal gevormd wanneer je actief je competenties ontwikkelt. Bekende voorbeelden van talenten zijn schilderen, sporten of acteren, maar talenten kunnen even goed andere zaken zijn: creatief spelen met woorden, goed omgaan met anderen, je plan trekken, …

Concreet zal de beroepentest van The Job Matcher met behulp van een geavanceerd jobmatchingmechanisme jouw waarden, competenties en talenten matchen met de huidige arbeidsmarkt. Zo krijg jij onmiddellijk na het invullen van de beroepentest een overzicht met beroepen die jou inspireren bij de zoektocht van jouw ideale carrièrepad.

Resultaat van de beroepentest

Na het afnemen van de beroepentest ontvang je dus 10 beroepsomschrijvingen die bij je waarden, talenten en competenties passen. Je krijgt ook meteen suggesties van beroepenwebsites van bedrijven die vacatures voor deze beroepen aanbieden.

 

Vind het beroep van je dromen

Beroepentest The Job Matcher geeft een goede indicatie van welke beroepen bij jouw talenten en persoonlijkheid passen. Heb je na het invullen van de test nog hulp nodig bij jouw zoektocht naar je droomberoep? Of ben je klaar voor een carrièreswitch maar weet je nog niet goed hoe of wat? Onze loopbaancoaches helpen je hier graag verder mee. Met een loopbaantraject begeleiden zij jou bij de zoektocht naar het beroep van je dromen. Vraag nu om jouw gratis vrijblijvend intakegesprek.

Over beroepentest The Job Matcher

Beroepentest The Job Matcher werd ontwikkeld in samenwerking met onze samenwerkingspartner The Job Coach. Zij vormen een netwerk van professionele en gecertificeerde loopbaancoaches die over heel Vlaanderen en Brussel dagelijks personen helpen bij het vinden van hun droomberoep en ideale carrièrepad.

Onze beroepentest is vaak indicatief en zal je inspiratie geven over welke beroepen het best bij jou passen. Wanneer je graag verdere begeleiding wenst bij jouw zoektocht naar het perfecte beroep, neem je best vrijblijvend contact op met onze partner The Job Coach. Zij bieden individuele loopbaanbegeleidingstrajecten met professionele jobmatching op maat van jouw specifieke functieprofiel, wensen en eisen. Interesse? Bekijk alle loopbaantrajecten.

 

Betrouwbare beroepskeuzetest

Bij ons kan je rekenen op een beroepentest met zeer betrouwbare en accurate resultaten. Zo wordt de test ondersteund door een uitgebreide uitgebreide marktstudie van KantarTNS. Daarnaast wordt de informatie op deze website en het achterliggende jobmatching mechanisme van de beroepentest permanent geoptimaliseerd op basis van nieuwe marktdata.